Hetuesit e IPK-së arrestojnë katër zyrtarë policorë të dyshuar

Komunikatë për media

Prishtinë, 11 prill 2023,

 

Hetuesit e Inspektoratit Policor të Kosovës janë njoftuar nga Policia e Kosovës sot në orët e hershme të mëngjesit lidhur me rastin e ndodhur në orët e vona të datës 10.04.2023 në veri të vendit ku në rrugën magjistrale Mitrovicë – Leposaviq ishte raportuar  për plagosjen e një personi nga arma e zjarrit.

 

IPK ishte njoftuar për këtë rast pasi që policia pas ekzaminimit të dëshmive të siguruara, kishte dyshime për përfshirje të mundshme të një zyrtari policor në gjuajtje me armë zjarri.


Bazuar në informacionet dhe dëshmitë e siguruara deri më tani janë suspenduar katër zyrtarë policorë , ndaj tre zyrtarëve që nuk kishin raportuar lidhur me rastin dhe një zyrtar për mos raportim si dhe për përfshirjen e tij në rast.

 

Pas ndërmarrjes së disa veprimeve hetimore në koordinim me prokurorinë hetuesit e IPK-së kanë arrestuar sot në orët e mbrëmjes katër zyrtarë policorë me dyshimin se kanë  kryer veprën penale  “mos lajmërim i veprës penale”  dhe njëri nga ta është i dyshuar për veprën penale “vrasje -  në tentativë” (lidhur me nenin 28 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës).

 

Me vendim të prokurorit të njëjtëve u është caktuar masa e ndalimit për 48 orë.

 

Hetuesit e IPK-së janë duke ndërmarrë edhe veprime tjera hetimore për të zbardhur të gjitha rrethanat e këtij rasti në koordinim të plotë me Prokurorin e Shtetit.

 

Veprime të tjera do të ndërmerren në përputhje me autorizimet ligjore të IPK-së dhe në koordinim me prokurorinë kompetente.

 

;